Η Σημασία της Εμπειρίας “το Παράδειγμα του Θηλασμού”

Η Σημασία της Εμπειρίας “το Παράδειγμα του Θηλασμού”

Home » Η Σημασία της Εμπειρίας “το Παράδειγμα του Θηλασμού”

Πριν γεννήσω δεν είχα καμία ιδέα για τον θηλασμό… επιπλέον η μαμά μου δεν είχε καταφέρει να με θηλάσει πάνω από σαράντα ημέρες λόγω τραυματισμού.

Είχα όμως την τύχη και την ευλογία να έχω καλή μαία η οποία μου έδωσε το μωρό να θηλάσει μέσα στην πρώτη ώρα αλλά και με καθοδήγησε πώς να το κάνουμε, πώς να τοποθετήσω σωστά το μωρό και πώς να αντιμετωπίσω το θέμα που είχα με τις επίπεδες θηλές.

Μέχρι τότε το μόνο που είχα ακούσει ήταν ότι ο θηλασμός μπορεί να γίνει μία πολύ δύσκολη εμπειρία με πολύ πόνο, περισσότερο και από γέννα κάποιες φορές.

Για εμένα όμως παρόλες τις αρχικές προκλήσεις, είναι ένα πανέμορφο ταξίδι προσφοράς, αγάπης και αληθινού δεσίματος που καμία πλαστική ψευδοθηλή ή ξενύχτι δε μπορούσε να το σταματήσει. Κάθε φορά που ένιωθα αυτή τη σύνδεση με την κόρη μου τίποτε άλλο δεν είχε σημασία.

Έτσι όλα κύλησαν ομαλά, το μωρό μου έβγαλε μόνο του τις πλαστικές θηλές στους έξι μήνες, το στήθος έγινε όπως έπρεπε και χωρίς «πρέπει» και βιασύνη.

Συνεχίζουμε λοιπόν να θηλάζουμε μετά από τρία χρόνια και τρεις μήνες και σίγουρα ήταν κάτι που δεν το είχα προγραμματίσει απλά το άφησα να κυλήσει όπως έπρεπε. Τώρα ξέρω ότι όταν είναι έτοιμη θα αποθηλάσει φυσιολογικά και νομίζω θα είναι μία υπέροχη εμπειρία. Δεν είχα πλάνο, δεν ήμουν υπέρμαχος του θηλασμού πριν ή το αντίθετο. Το μόνο που έκανα ήταν να πηγαίνω βήμα βήμα και να ζω στο «τώρα». Είμαι σίγουρη ότι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει μέχρι τώρα ως μαμά.

Η εμπειρία όμως θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετική. Θα μπορούσε να ήταν επίπονη και τραυματική αν δεν είχα τον κατάλληλο άνθρωπο την κατάλληλη στιγμή.

Για αυτό ας αφήσουμε στην άκρη υποθέσεις και γνώμες και ας ρωτήσουμε τους ειδικούς σε κάθε περίπτωση στο θέμα που μας απασχολεί.

Στην προκειμένη περίπτωση ένα σύμβουλο θηλασμού, αν είχαμε θέμα με το βάρος ένα διατροφολόγο, αν θέλουμε να γυμναστούμε ένα γυμναστή και ούτως καθεξής. Τότε η λύση θα βρεθεί μπροστά σου και το πρόβλημα θα εξαφανιστεί.

Όπως συχνά λέω «δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο» και αυτό μας το επιβεβαιώνει καθημερινά το ταξίδι της μητρότητας.

Μην υποθέτεις, ρώτα !